Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/languages//nl_NL.mo) is not within the allowed path(s): (/srv/home/betonballonnl/:/tmp/:/var/tmp/:/usr/local/php74/lib/:/usr/local/lib/php/) in /srv/home/betonballonnl/domains/betonballon.nl/htdocs/www/wp-includes/l10n.php on line 748
<br /> <b>Warning</b>: Use of undefined constant right - assumed 'right' (this will throw an Error in a future version of PHP) in <b>/srv/home/betonballonnl/domains/betonballon.nl/htdocs/www/wp-content/themes/betonballon/header.php</b> on line <b>29</b><br /> Creatief en duurzaam bouwen |BetonBallon Projecten | organic forms, simply amazing
Creatief en duurzaam bouwen met gewelfde vormen

Met de BetonBallon-bouwmethodiek® is het mogelijk om op eenvoudige en duurzame wijze bijzondere constructies te realiseren. Wij kunnen zo efficiënte en prachtige constructies op economisch verantwoorde manier mogelijk maken. Met de BetonBallon-methodiek kunnen we creatief en duurzaam bouwen met gewelfde vormen.

Wet van de zwaartekracht
Zwaartekracht is een van de belangrijkste universele wetten. De kettinglijn (dit is de vorm die een hangende ketting aanneemt onder invloed van zwaartekracht) geeft in onze ogen een ‘subliem antwoord op de wet van de zwaartekracht’. Met de BetonBallon-bouwmethodiek gebruiken wij deze kettinglijnvorm. Daarmee brengen we het beton in een positie, waarin het zijn meest karakteristieke functie kan benutten: het opnemen van drukkrachten.

Het milieu
We kunnen het gebruik van materiaal en de uitstoot van CO2 met meer dan 50% reduceren!  Dit is mogelijk omdat we vorm, bouwproces en materiaal optimaal op elkaar afstemmen.

De mogelijkheden
De BetonBallon-bouwmethodiek is een ‘manier van bouwen’. De gebogen vormen laten grote hoogten en overspanningen toe, en zijn breed inzetbaar in de woning-, recreatie-, infra en utiliteitsbouw.

Eenvoudig en snel proces
Deze nieuwe manier van gewelfd bouwen realiseren we met behulp van een ballon. Wij blazen de ballon op in de gewenste vorm op locatie, we spuiten hier beton in lagen overheen en laten hem na uitharding weer leeglopen. Hiermee kunnen we gewelfde slanke constructies maken.

Gebogen vormen laten grote hoogten en overspanningen toe en zijn verrassend breed inzetbaar. Het toepassen van de BetonBallon biedt o.a. de volgende voordelen:

Onderscheidend en vormvrijheid
De bijzondere ‘hoge’ vormgeving biedt heel veel vormvrijheid.

Flexibiliteit
Fraaie gewelfde kolomvrije overspanningsconstructie.

Kostenbesparing
Besparing op: arbeidsuren, inzet van zwaar materieel en logistieke processen en uiterst economisch materiaalgebruik met tot 50% minder beton en tot 70% minder staal.

Milieu en duurzaamheid
Dankzij de besparingen van constructiemateriaal, tot 60% reductie van CO2-uitstoot, mooiere vormgeving en dubbelgrondgebruik komen financieel sneller in beeld wat het leefklimaat ten goede komt.

Hogere marktwaarde
Dankzij de onderscheidende vormgeving en toepassing van duurzame materialen bent u verzekerd van een hogere marktwaarde vergeleken met conventionele recht hoekige en schuine vormen.

Toepasbaarheid
BetonBallon is toepasbaar in de bouw zijnde woning-, recreatie-, infra- en utiliteitsbouw, zowel in specials (enkelstuks) als seriematig.

Duurzaam door materiaal te besparen

Naarmate gebouwen steeds meer energieneutraal of zelfs energieleverend worden, zal de focus verschuiven van duurzaamheid naar materiaalbesparing. De BetonBallon-methodiek loopt hier al op vooruit.

Meer doen met minder. Op deze manier geeft BetonBallon invulling aan duurzaamheid in de bouw. Door een optimale afstemming tussen gebouwvorm (de kettinglijn), materiaal (beton) en de bouwmethodiek (ballon) wordt een enorme hoeveelheid materiaal en energie bespaard.

50% minder beton en 70% minder staal
Ten opzichte van een vergelijkbare conventionele betonnen constructie kan met de  BetonBallon-methodiek tot 50% beton en tot 70% staal bespaard worden.  Als logisch gevolg hiervan kan eveneens fors bespaard worden op onder meer transport naar de bouwplaats en op de kosten van de fundering.

Reductie van de C02 uitstoot tot 60%
De besparingen van materiaal en energie in de gehele keten gerelateerd aan het bouwen zorgt voor een reductie van de CO2 uitstoot tot 60%.

Bouwen met duurzame bouwmaterialen
BetonBallon onderzoekt samen met ketenpartners continu hoe andere duurzame materialen en methoden verbonden kunnen worden aan haar BetonBallon-bouwmethodiek.

De fraaie vormgeving zal minder de noodzaak geven om een gebouw te slopen. Dat is pas echt duurzaam.

Eén van de hoofdwerkzaamheden van BetonBallon Technology is het op onderscheidende wijze vormgeven van gebouwen die met onze BetonBallon-methodiek gerealiseerd kunnen worden. Aandacht voor mens, milieu en het gebouw zijn belangrijke uitgangspunten tijdens het gehele ontwerpproces.

Wij verzorgen daarbij o.a.:

    • Begeleiding van ontwerp tot realisatie
    • Engineering
    • Procesbegeleiding
    • Kwaliteitscontrole tijdens ontwerp en uitvoering
    • Verhuur ballon en transport

 

In het ontwerp worden de vele mogelijkheden van de BetonBallon-methodiek nauwkeurig afgestemd op uw wensen en eisen maar ook op de functie van het gebouw en onder meer het karakter van de locatie.

Zowel de vormentaal als de gunstige constructieve eigenschappen van de BetonBallon-methodiek zorgen ervoor dat deze bij uitstek geschikt is voor een groot aantal gebouwtypen in de woning-, recreatie-, infra- en utiliteitsbouw. Waar nodig vullen gekromde en rechte vormen elkaar aan tot een symbiose met een optimaal ontwerp.

De organisch-natuurlijke vorm die het (ondergronds) bouwen met dit concept oplevert, bieden fantastische mogelijkheden voor de landschappelijke inpassing van deze bouwwerken.