Voordelen


Door een een andere bouwmethodiek en gebruik makend van de in de natuur aanwezige krachtenspel kunnen we: Tot 60% co2 reductie waarbij er kan worden bespaart op arbeid, materialen, energie en transport, waarbij door de snelle proces schaars vakbekwaam personeel geminimaliseerd wordt. Materiaalgebruik met tot 50% minder beton en tot 70% minder staal

Deze constructies kunnen financieel aantrekkelijk gerealiseerd worden.

De Voorbereiding en uitvoeringstijd kan drastisch worden verkort waarbij in de meeste gevallen de constructieve schil in 1 tot enkele weken gerealiseerd kan worden.

Door het overzichtelijk, duidelijke en snelle uitvoeringsproces bespaart uw tijd en arbeid en en verkleint u risico’s.

De organische contructievorm sluit naadloos aan bij de vormen van de natuur/ hoe wij als mensen gebouwd zijn, blij van wordt en bijdraagt aan de diversiteit en een belevingsvolle en betekenisvolle omgeving.

De constructies hebben door hun gewelfde karakter een zeer lange levensduur

Materiaal besparing

“Naarmate gebouwen steeds meer energieneutraal of zelfs energieleverend worden, zal de focus verschuiven van duurzaamheid naar materiaalbesparing. De BetonBallon-methodiek loopt hier al op vooruit.”

Meer doen met minder. Op deze manier geeft BetonBallon invulling aan duurzaamheid in de bouw. Door een optimale afstemming tussen gebouwvorm (de kettinglijn), materiaal (beton) en de bouwmethodiek (ballon) wordt een enorme hoeveelheid materiaal en energie bespaard.

50% minder beton en 70% minder staal ten opzichte van een vergelijkbare conventionele betonnen constructie kan met de  BetonBallon-methodiek tot 50% beton en tot 70% staal bespaard worden.  Als logisch gevolg hiervan kan eveneens fors bespaard worden op onder meer transport naar de bouwplaats en op de kosten van de fundering.
Reductie van de C02 uitstoot tot 60%
De besparingen van materiaal en energie in de gehele keten gerelateerd aan het bouwen zorgt voor een reductie van de CO2 uitstoot tot 60%.

Bouwen met duurzame bouwmaterialen
BetonBallon onderzoekt samen met ketenpartners continu hoe andere duurzame materialen en methoden verbonden kunnen worden aan haar BetonBallon-bouwmethodiek.

De fraaie vormgeving in relatie tot de lange levensduur zal minder de noodzaak geven om een gebouw te slopen. Dat is pas echt duurzaam!

Neem contact op met ons en bespreek de mogelijkheden en kansen.